
Machiato, espresso, latte, americano. Czym się różnią?
7 min czytania
Aktualizacja: 18 czerwca 2024
Spis treści
Macchiato, espresso, latte, americano – co je różni?
Espresso
Macchiato
Latte
Americano
Macchiato, espresso, latte, americano – co je różni?

Kawa ziarnista TCHIBO Exclusive
Z łagodnych i aromatycznych ziaren Arabiki pochodzących z trzech kontynentów kawa Tchibo Exclusive 90% Arabica oferuje wyważony smak i subtelny aromat.
Z łagodnych i aromatycznych ziaren Arabiki pochodzących z trzech kontynentów kawa Tchibo Exclusive 90% Arabica oferuje wyważony smak i subtelny aromat.

Kawa ziarnista DELONGHI Kimbo Espresso
Espresso Classic od Kimbo oferuje klasyczny smak perfekcyjnego espresso z nutami czekolady i karmelu. Dzięki mieszance starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki i Robusty, napar cechuje się lekką kwasowością oraz wzbogacony jest nutami przypraw i suszonych owoców.
Espresso Classic od Kimbo oferuje klasyczny smak perfekcyjnego espresso z nutami czekolady i karmelu. Dzięki mieszance starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki i Robusty, napar cechuje się lekką kwasowością oraz wzbogacony jest nutami przypraw i suszonych owoców.

Kawa ziarnista PELLO CAFFE Classico
Doskonała kawa w domowym zaciszu, która dzięki unikalnej mieszance ziaren zapewnia intensywny smak i aromat. Wysoka jakość gwarantowana przez staranne ręczne zbieranie ziaren oraz włoską tradycję palenia ziaren.
Doskonała kawa w domowym zaciszu, która dzięki unikalnej mieszance ziaren zapewnia intensywny smak i aromat. Wysoka jakość gwarantowana przez staranne ręczne zbieranie ziaren oraz włoską tradycję palenia ziaren.

Kawa ziarnista MORNING BIRD
Kawa ziarnista Morning Bird CAFE CREMA oferuje zbalansowany smak z nutami orzechów, kakao i karmelu oraz niską kwasowość. Starannie dobrane i przetworzone ziarna gwarantują najwyższą jakość, a profesjonalne opakowanie zapewnia świeżość i intensywność aromatów.
Kawa ziarnista Morning Bird CAFE CREMA oferuje zbalansowany smak z nutami orzechów, kakao i karmelu oraz niską kwasowość. Starannie dobrane i przetworzone ziarna gwarantują najwyższą jakość, a profesjonalne opakowanie zapewnia świeżość i intensywność aromatów.
Espresso
- rodzaju ziaren
- stopnia palenia
- techniki parzenia
Macchiato
Latte

Machiato, espresso, latte, americano. Czym się różnią?
- waniliowy
- karmelowy
- orzechowy
Americano
Autor artykułu

Ania Kaczmarek
Miłośniczka bushcraftu. Zawodowo dziennikarka w dziale technologii. Właścicielka kota Szprotka.
Autor artykułu

Ania Kaczmarek
Miłośniczka bushcraftu. Zawodowo dziennikarka w dziale technologii. Właścicielka kota Szprotka.
Spis treści
Macchiato, espresso, latte, americano – co je różni?
Espresso
Macchiato
Latte
Americano
Tagi
Producenci
Polecane artykuły
